Zoeken in deze blog

zaterdag 6 oktober 2012

Buren bij kunstenaars in Damme

Jan, Roos, Ruth en de Damse kunstenaars nodigen u vriendelijk uit naar Damme, naar de open ateliers, naar het atelier van Jan Duytschaever en dit via een uitgestippelde fietsroute.
Deze fietsroute gesplitst in 19 en 26 km leidt u naar de deelnemende kunstenaars langs de Damse binnenwegen, door stemmige dorpjes,  groene dreven en inspirerende landschappen.
Alle ateliers zijn open op 20 en 21 oktober van 13.00u tot 18.00u.
Wij verwelkomen u graag bij een natje en een droogje.
Een plan van deze fietsroute kunt u afhalen bij alle kunstenaars en de plaatselijke winkeliers.

vrijdag 5 oktober 2012

Tentoonstelling van LUC NUYT – Tekeningen

Atelier Arte e Alegria, Stationsstraat 94, 8020 Oostkamp, stelt zijn deuren open van vrijdag 12 oktober 2012, vanaf 19u30 tot en met zondag 21 oktober, voor  de Tentoonstelling van LUC NUYT – Tekeningen
Met hartelijke groeten, Leen Tack
Graag nodig ik, Luc Nuyt, u hierbij uit op de receptie voor mijn tentoonstelling, op 12 oktober 2012 vanaf 19h30 in Atelier Arte e Alegria te Oostkamp.

Vooral boeiend vind ik primair terugkerende gegevens,zoals lijn en vlak,die zich telkens presenteren in ofwel een opbouwend moment, welke uiteindelijk een vorm bepalen of weg van de vorm toch enigszins aanwezig blijven. Toeschouwer, tijd en aandacht zijn bepalende factoren.  Zo kunnen resten van wat geweest is of leegte het onderwerp zijn. Uiteindelijk wordt ook gestreefd dit te presenteren met en zekere gevoeligheid en sacraliteit.

Met veel moeilijke woorden tracht ik hier iets te omschrijven dat uiteindelijk iets is dat dicht bij ons dagelijks leven aanleunt,  de momenten die ontsnappen of reeds voorbij zijn, die momenten die we niet kunnen fixeren en of vasthouden ,of die we soms noodgedwongen moeten laten gaan. De uitdrukking " Vorm is Leegte en Leegte is Vorm"heeft o.a. mij aangezet te reflecteren over de werkelijkheid(?). Ook kun je worden aangeproken door wat niet zo direct rationeel te duiden is.

Naast de receptie op 12 oktober, wat ik natuurlijk aanraad, kun je ook op bezoek komen 13-14 oktober van 13h30-19h. op 19 okt. van 13h-19h. en 20-21okt. van 10h30-19h. Wie tijdens deze dagen niet kan komen en toch interesse of verdere vragen heeft, kan steeds contact opnemen met Mvr. Leen Tack, tel: 0476 45 99 97.

Groeten en tot ziens in Oostkamp, Luc Nuyt

donderdag 4 oktober 2012

Poëzie en kalligrafie

Het is weer zover, nu zondag 7 oktober is er weer Poëziene, het maandelijks terugkerende kleinschalige evenement dat ik in de ruimte van simBOLik organiseer. 
Op deze 4e editie wordt de ruimte ingevuld door klanken en woorden. Twee jonge muzikanten brengen hun selectie van gekende en doorleefde songs in hun eigen frisse versie. Roy De Coninck en Kobe Walleghem, geven het beste van zichzelf, aan U om U te laten meevoeren. De deur staat open vanaf 14u, ze starten vanaf 15u met af en toe een kleine pauze. U kan gratis en vrijblijvend binnenlopen, voor even of lang, zoals je zelf wil, wat er voor jou past.
Voor meer info kan je de pagina van simbolik bekijken op facebook. Hier houd ik de agendag voor Poëzienebij, alsook interessante links voor tentoonstellingen, pakkende teksten en info bij.


Een tweede punt:
Er zullen kalligrafiewerken -rond afscheid- tentoongesteld worden van Christine Sarlet in Symposion te Brugge.  Deze tentoonstelling gaat door van 9 oktober tot en met 3 november in de stille ruimte van Symposion in Brugge.
Voor meer informatie over Symposion en de openingsuren (op zondag en maandag gesloten!)
kan je terecht op hun nieuwe website http://www.symposion.be/.
Je vindt de aankondiging van deze tentoonstelling rechts onderaan het eerste beeld. Peter, haar petekind,  stierf in juni 2010 op 18-jarige leeftijd aan kanker en als eerbetoon aan hem laat ze deze werken zien. Het gaat om de werken waaraan ook een artikel gewijd werd in het juni-nummer van dit jaar van het kalligrafietijdschrift Scriptores.

Ten derde:Een volgende tentoonstelling van Aanzet, de kalligrafie vereniging, stelt tentoon in de Wieke in Oostkamp.
De werken van 19 kalligrafen kan je bekijken tijdens de twee weekends van 17 en 18 en 24 en 25 november 2012 en dit van 10u30 tot 17u30
Zo met deze herfstige dagen in het vooruitzicht een ideaal moment om je te omringen met diepe teksten, die stof geven tot nadenken. Geniet van deze momenten, vriendelijke groet, Nathalie