Zoeken in deze blog

donderdag 4 oktober 2012

Poëzie en kalligrafie

Het is weer zover, nu zondag 7 oktober is er weer Poëziene, het maandelijks terugkerende kleinschalige evenement dat ik in de ruimte van simBOLik organiseer. 
Op deze 4e editie wordt de ruimte ingevuld door klanken en woorden. Twee jonge muzikanten brengen hun selectie van gekende en doorleefde songs in hun eigen frisse versie. Roy De Coninck en Kobe Walleghem, geven het beste van zichzelf, aan U om U te laten meevoeren. De deur staat open vanaf 14u, ze starten vanaf 15u met af en toe een kleine pauze. U kan gratis en vrijblijvend binnenlopen, voor even of lang, zoals je zelf wil, wat er voor jou past.
Voor meer info kan je de pagina van simbolik bekijken op facebook. Hier houd ik de agendag voor Poëzienebij, alsook interessante links voor tentoonstellingen, pakkende teksten en info bij.


Een tweede punt:
Er zullen kalligrafiewerken -rond afscheid- tentoongesteld worden van Christine Sarlet in Symposion te Brugge.  Deze tentoonstelling gaat door van 9 oktober tot en met 3 november in de stille ruimte van Symposion in Brugge.
Voor meer informatie over Symposion en de openingsuren (op zondag en maandag gesloten!)
kan je terecht op hun nieuwe website http://www.symposion.be/.
Je vindt de aankondiging van deze tentoonstelling rechts onderaan het eerste beeld. Peter, haar petekind,  stierf in juni 2010 op 18-jarige leeftijd aan kanker en als eerbetoon aan hem laat ze deze werken zien. Het gaat om de werken waaraan ook een artikel gewijd werd in het juni-nummer van dit jaar van het kalligrafietijdschrift Scriptores.

Ten derde:Een volgende tentoonstelling van Aanzet, de kalligrafie vereniging, stelt tentoon in de Wieke in Oostkamp.
De werken van 19 kalligrafen kan je bekijken tijdens de twee weekends van 17 en 18 en 24 en 25 november 2012 en dit van 10u30 tot 17u30
Zo met deze herfstige dagen in het vooruitzicht een ideaal moment om je te omringen met diepe teksten, die stof geven tot nadenken. Geniet van deze momenten, vriendelijke groet, Nathalie